Χριστιάννα Σκιαδά - Βιογραφικό
about-us_2.jpg

Mini ΒιογραφικόΣπουδές & Εξειδίκευση

H Xριστιάννα Σκιαδα ξεκίνησε μαθήματα χορού σε ηλικία 4 ετών στη σχολή του Χ. Παπίδη όπου και παρέμεινε για δώδεκα χρόνια.

Στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή της Ραλλού Μάνου από την οποία απέκτησε Δίπλωμα διδασκαλίας κλασικού (σύστημα Vaganova) και σύγχρονου χορού (Limon - Graham).
Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων με σημαντικότερα από αυτά: Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης "Χορευτές", σπουδές σε τεχνικές χορού, Χορογραφία, Θεωρία του Χάους, "Repertoire and Historical dance chavaeter" κυρίως στην Αθήνα αλλά και το Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημαντικότερες στιγμές

  • Εθνική Λυρική Σκηνή στην οπερέτα "Οι απάχηδες των Αθηνών" σε σκηνοθεσία Θ.Σερμιέ και χορογραφίες Ν. Θρασυβουλίδου.
  • Βεάκειο Θέατρο στα πλαίσια αφιερώματος για τη Μελίνα Μερκούρη.
  • Θέατρο Βέμπο για το Μusical Grease σε σκηνοθεσία David Gilmore και χορογραφίες STEPHEN MEARS.
  • Έχει συνεργαστεί με την ομάδα "Λάθος Κίνηση" για Δώδεκα (12) χρόνια συνολικά (από το 1997 έως και το 2008), χόρεψε ως επαγγελματίας σε εναλλακτικό αλλά κυρίως στο Εμπορικό θέατρο.

  • Από το 2009 μέχρι και σήμερα αφιερώνει τη ζωή της στην εκπαίδευση κλασικού και σύγχρονου χορού κυρίως σε παιδιά και εφήβους.

  • Το 2012 ιδρύει τη δική της Ερασιτεχνική Σχολή Χορού "Χριστιάννα Σκιαδα" Αναγνωρισμένη από το Κράτος με έδρα την Αργυρούπολη Αττικής. Από το 2012 έως και σήμερα έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει πάνω από 60 εκπαιδευτικές παραστάσεις - χοροθέατρο - στα πλαίσια της Σχολής της αλλά και στα πλαίσια διεθνών διαγωνισμών και φεστιβάλ.

.

  • Το Δεκέμβριο του 2019 χορογραφεί στο Μέγαρο Μουσικής το αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαϊδόνη με συμμετοχή 40 παιδιών από τη Σχολή της, ανάμεσα σε πολύ γνωστούς τραγουδιστές και ηθοποιούς!

  • Από το 2014 μέχρι και σήμερα, σε συνεργασία με την επαγγελματική ομάδα σύγχρονου χορού Urban Dance Society, σκηνοθετεί και χορογραφεί 8 έργα Σύγχρονου Χορού (ένα ανά έτος) τα οποία παρουσιάζονται ανά σεζόν σε γνωστά θέατρα της Αττικής και σε φεστιβάλ σύχρονου χορού ανά την Ελλάδα.

  • Από το καλοκαίρι του 2013 και κάθε καλοκαίρι οργανώνει τα καλοκαιρινά εντατικά μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού, - summer intensive - προσκαλώντας και φιλοξενώντας στη Σχολή της εξαιρετικούς καθηγητές και καθηγήτριες χορού από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τα παιδιά, τα οποία αξιολογούνται ανάλογα με το επίπεδό τους, τοποθετούνται σε αντίστοιχα τμήματα και αποκτούν πολύπλευρη και σημαντική γνώση, απαραίτητη για την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού με σκοπό την εισαγωγή τους σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού και την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

  • Από τον Οκτώβριο του 2022 κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου της Ηλιούπολης ενώ είναι και Ιδρυτικό Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού Ελλάδος ΠΕΑΣΧΟ.

Οι Καθηγητές μας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά των προσεκτικά επιλεγμένων καθηγητών της σχολής μας.

Σοφία Ζερβάκου
Σοφία ΖερβάκουΕθνική Λυρική Σκηνή
Βάσια Κόλλιου
Βάσια ΚόλλιουΚρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας το μήνυμά σας με χρήση της φόρμας και αφού επιλέγετε πως αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης, πιέστε το "Αποστολή".

Image

Facebook Tik Tok

Facebook Instagram Tik Tok